Wandelen; Ontdek het Klein Rondje Waarland

wandelen

Hallo daar! Mijn naam is Sandra en ik wil graag een van mijn favoriete wandelroutes met jullie delen. Samen met mijn man en onze vrolijke Corgi, Dribbel, wandelen we regelmatig door de prachtige omgeving van Schagen. Of je nu hier woont of op vakantie bent, de gemeente Schagen biedt talloze mogelijkheden voor heerlijke wandelingen en fietstochten. Vandaag neem ik jullie mee op het Klein Rondje Waarland, een charmante wandeling van 6,54 km die door het hart van Waarland loopt.

Waarom Schagen een Wandelliefhebber’s Paradijs is

Schagen is een wandelparadijs, dat kan ik je wel vertellen. Of je nu de historische Westfriese Omringdijk volgt, langs de kust slentert, of de pittoreske dorpjes verkent, er is altijd iets moois te zien. Het Klein Rondje Waarland is echter ons kleine geheimpje, een route die perfect is voor een ontspannende wandeling na een drukke dag. En wie weet, misschien kom je ons en Dribbel wel tegen!

Het Klein Rondje Waarland wandelen

De route begint in het oude dorp Waarland en voert je via de doodlopende Oostkade naar de hoge voetgangersbrug, ook wel de ‘kwakel’ genoemd, over de Boomervaart. Vanaf daar loop je over de graskade langs het kanaal en keer je terug naar het dorp over de onverharde Waardkade, aan de zuidoever van het kanaal.

Let op de Boerenlandpaden

Een kleine waarschuwing voor hondenbezitters: op de boerenlandpaden zijn honden helaas niet toegestaan. Daarom laten we Dribbel vaak thuis bij de kinderen als we deze route lopen. Maar geen zorgen, Dribbel krijgt altijd een flinke knuffel en een extra snoepje voor we vertrekken. En geloof me, het uitwaaien in onze omgeving doet wonderen voor je geest en lichaam. Zorg er wel voor dat je je zorgwol goed vast houdt tijdens het wandelen, de wind kan hier behoorlijk stevig zijn!

Een Beetje Over Ons

Mijn man en ik zijn fervente wandelaars, en we nemen elke kans om de natuur in te trekken. Dribbel, onze Corgi, is meestal onze trouwe metgezel. Hij is dol op rennen door de velden en het opsnuiven van alle interessante geuren die de omgeving te bieden heeft. Schagen, met zijn prachtige landschappen en rustige paden, is de perfecte plek voor onze wandelavonturen.

Waarom het Klein Rondje Waarland wandelen?

Wat maakt het Klein Rondje Waarland zo bijzonder? Ten eerste is het een relatief korte wandeling, ideaal voor een snelle ontsnapping uit de dagelijkse sleur. De route is gevarieerd, met stukken door het oude dorp, langs het kanaal, en over boerenlandpaden. Je krijgt een goede mix van alles wat de regio te bieden heeft.

Bovendien is het een geweldige manier om de charme van het platteland van Noord-Holland te ervaren. De hoge voetgangersbrug biedt een prachtig uitzicht over de Boomervaart, en de graskade langs het kanaal is een heerlijke plek om even te pauzeren en van de rust te genieten.

Tips voor je Wandeling

  1. Laat je Honden Thuis: Zoals eerder vermeld, zijn honden niet toegestaan op de boerenlandpaden. Zorg ervoor dat je een goede oppas hebt voor je viervoeter als je deze route wilt wandelen.
  2. Kleed je Goed aan: Het kan flink waaien in deze omgeving. Zorg voor een winddichte jas en comfortabele wandelschoenen.
  3. Neem een Pauze op de Graskade: De graskade langs het kanaal is een perfecte plek om even te pauzeren. Neem een thermoskan met koffie of thee mee en geniet van het uitzicht.
  4. Zorg voor je Zorgwol: Als je gevoelig bent voor blaren of andere ongemakken, zorg ervoor dat je je zorgwol goed vast hebt en gebruikt. Het helpt echt om je voeten comfortabel te houden tijdens de wandeling.

Conclusie

Het Klein Rondje Waarland is een verborgen parel in de gemeente Schagen. Of je nu een lokale bewoner bent of hier op vakantie, deze wandeling biedt een heerlijke ontsnapping in de natuur. En hoewel Dribbel deze keer misschien niet mee kan, belooft het nog steeds een geweldige ervaring te worden. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je zorgwol, en ontdek de schoonheid van Waarland. Wie weet, misschien zien we elkaar wel op het pad!

Veel wandelplezier!

Sandra, Robert en Dribbel de Corgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X