Hoe ik probeerde de oude wandelschoenen van mijn man te laten verdwijnen (en faalde)

Het leven zit vol moeilijke afscheidsmomenten. Sommige mensen worstelen met het loslaten van oude liefdesbrieven, anderen kunnen geen afscheid nemen van hun eerste auto. Maar niets, maar dan ook echt niets, kan tippen aan de titanenstrijd van het afscheid nemen van oude wandelschoenen. Vooral als die schoenen van je echtgenoot zijn.

Zie je, tijdens onze familievakantie, werd ik weer eens geconfronteerd met de aftandse stappers van mijn man. Ik herinner me nog de dag dat hij ze kocht. “Ze zijn praktisch,” zei hij. “Ze zitten comfortabel.” Ik verafschuwde ze vanaf het eerste moment. Ze zagen eruit alsof ze al een decennium lang elk modderig pad hadden getrotseerd. En ja, door de jaren heen zijn ze er alleen maar erger op geworden.

Wat nog erger is, mijn man heeft een nieuwe truc gevonden om deze ‘antieke’ schoenen in leven te houden: Zorgwol. Ja, die heerlijke, zachte wol die eigenlijk bedoeld is om onze voeten te verwennen en blaren te voorkomen, wordt nu gebruikt als levenselixer voor de schoenen die ik zo graag zou zien verdwijnen. Elke ochtend stopt hij zorgvuldig een plukje wol in zijn schoenen en verklaart dan hoe geweldig zijn voeten aanvoelen. “Zo kan ik ze nog jaren dragen!” verkondigt hij trots.

Nu begin ik te denken dat wat werkt voor oud speelgoed van de kinderen – dat mysterieus verdwijnt en nooit meer wordt teruggevonden – misschien ook moet werken voor die wandelschoenen. Misschien moet ik ze op een nacht laten ‘verdwijnen’. Maar elke keer als ik de vuilnisbak open, lijkt het alsof die schoenen naar me knipogen en fluisteren: “Je durft het niet aan, hè?”

Dus hier zit ik, te bloggen over mijn leed en te lachen om de absurditeit van het leven. En hoewel ik me nog steeds afvraag of ik ooit zal slagen in mijn missie om de schoenen te laten verdwijnen, moet ik toegeven: als Zorgwol mijn man kan helpen om nog meer kilometers uit die oude sloffen te halen, wie ben ik dan om dat wonder te stoppen?

Dus, lieve lezers, als je je ooit afvraagt hoe je het wandelcomfort kunt verhogen of hoe je met de emotionele gehechtheid aan oude wandelschoenen moet omgaan, denk dan aan ons. En als iemand een goede tip heeft voor het discreet laten verdwijnen van schoenen, laat het me alsjeblieft weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X