blaren

Blaren zijn een veelvoorkomend probleem bij wandelaars, hardlopers en zelfs bij mensen die nieuwe schoenen dragen. Gelukkig biedt Zorgwol wandel een effectieve oplossing om blaren te voorkomen en te behandelen. In deze blog vertellen we je alles over hoe blaren ontstaan, hoe je ze kunt voorkomen met Zorgwol wandel, en hoe je ze het beste kunt behandelen als ze toch optreden.

Wat is Zorgwol wandel?

Zorgwol wandel is een natuurlijke schapenwol die speciaal is ontwikkeld om voetproblemen zoals drukplekken, likdoorns en blaren te verlichten. De wol heeft een aantal unieke eigenschappen die het ideaal maken voor gebruik bij voetverzorging:

 • Ademend vermogen: Zorgwol wandel laat de huid ademen, wat helpt bij het voorkomen van overmatig zweten en geurvorming.
 • Vochtregulatie: De wol absorbeert vocht, waardoor blaren en irritaties worden verminderd.
 • Zachte demping: Zorgwol wandel biedt een zachte demping die de druk op pijnlijke plekken vermindert.

Hoe ontstaan blaren?

Blaren ontstaan door wrijving en druk op de huid, meestal veroorzaakt door strakke of nieuwe schoenen, lange wandelingen, of intensieve activiteiten. Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe blaren ontstaan:

 1. Wrijving: Bij herhaalde bewegingen, zoals wandelen of hardlopen, ontstaat wrijving tussen de huid en de schoen.
 2. Huidirritatie: Deze wrijving veroorzaakt irritatie van de huidlagen, wat leidt tot roodheid en ongemak.
 3. Vochtophoping: Als de wrijving aanhoudt, begint de huid zich te beschermen door vocht op te hopen tussen de lagen van de huid, waardoor een blaar ontstaat.
 4. Blaarvorming: Uiteindelijk ontstaat er een met vocht gevulde blaar die pijnlijk kan zijn en het lopen kan bemoeilijken.

Wat te doen bij blaren?

Voorkomen van blaren met Zorgwol wandel

Het voorkomen van blaren is altijd beter dan het behandelen ervan. Zorgwol wandel is een uitstekende manier om blaren te voorkomen. Hier zijn enkele tips om blaren te voorkomen met Zorgwol wandel:

 1. Gebruik Zorgwol wandel vooraf: Plaats een dun laagje Zorgwol wandel op de plekken waar je normaal blaren krijgt voordat je gaat wandelen of nieuwe schoenen draagt.
 2. Draag goed passende schoenen: Zorg ervoor dat je schoenen goed passen en niet te strak of te los zitten. Dit vermindert de wrijving en voorkomt blaren.
 3. Houd je voeten droog: Zorgwol wandel helpt bij het reguleren van vocht, maar het is ook belangrijk om je voeten droog te houden door ademende sokken te dragen en overtollig zweet te verwijderen.
 4. Regelmatig pauzeren: Neem regelmatig pauzes tijdens lange wandelingen om je voeten rust te geven en wrijving te verminderen.

Wat te doen bij een bestaande blaar?

Als je al een blaar hebt, is het belangrijk om deze goed te behandelen om verdere complicaties te voorkomen. Hier zijn enkele stappen om een blaar te behandelen:

 1. Laat de blaar intact: Probeer de blaar niet door te prikken. De vloeistof in de blaar beschermt de onderliggende huid en bevordert de genezing.
 2. Gebruik Zorgwol wandel: Plaats Zorgwol wandel rond de blaar om de druk en wrijving te verminderen. Zorg ervoor dat de wol de blaar niet direct raakt om irritatie te voorkomen.
 3. Houd de blaar schoon: Zorg ervoor dat de blaar schoon en droog blijft om infecties te voorkomen. Was je voeten regelmatig en vermijd het dragen van vuile sokken.
 4. Bescherm de blaar: Bedek de blaar met een steriel verband of een speciale blaarpleister om verdere wrijving en druk te voorkomen.

Blaren door nieuwe schoenen

Nieuwe schoenen zijn vaak een bron van blaasjes, vooral als ze nog niet goed ingelopen zijn. Hier zijn enkele tips om blaren door nieuwe schoenen te voorkomen:

 1. Inlopen: Draag nieuwe schoenen eerst korte periodes binnenshuis om ze in te lopen voordat je ze langere tijd draagt.
 2. Gebruik Zorgwol wandel: Plaats Zorgwol wandel op drukpunten in de nieuwe schoenen om wrijving te verminderen.
 3. Draag comfortabele sokken: Kies voor dikke, goed passende sokken die je voeten beschermen tegen wrijving.

Blaren op de werkvloer

Ook op de werkvloer kunnen blaren ontstaan, vooral als je lange uren staat of loopt. Hier zijn enkele tips om blaren op de werkvloer te voorkomen en te behandelen:

 1. Goed schoeisel: Zorg voor goed passende, comfortabele werkschoenen die voldoende ondersteuning bieden.
 2. Gebruik Zorgwol wandel: Plaats Zorgwol wandel op drukpunten om wrijving te verminderen en je voeten te beschermen.
 3. Regelmatige pauzes: Neem regelmatig korte pauzes om je voeten te ontlasten en de kans op blaren te verminderen.

Zorgwol wandel in de EHBO-kast

Zorgwol wandel is een waardevolle toevoeging aan je EHBO-kast. Het biedt een natuurlijke en effectieve manier om voetproblemen te behandelen en te voorkomen. Hier zijn enkele redenen waarom Zorgwol wandel in je EHBO-kast thuishoort:

 • Natuurlijke oplossing: Zorgwol wandel is gemaakt van natuurlijke schapenwol, vrij van chemicaliën en andere schadelijke stoffen.
 • Veelzijdig: Het kan worden gebruikt voor verschillende voetproblemen, waaronder drukplekken, likdoorns en blaren.
 • Handig in gebruik: Zorgwol wandel is gemakkelijk aan te brengen en biedt direct verlichting bij pijnlijke voeten.

Conclusie

Zorgwol wandel is een essentiële oplossing voor iedereen die last heeft van blaasjes, drukplekken of andere voetproblemen. Of je nu een lange wandeling maakt, nieuwe schoenen draagt of lange uren op de werkvloer doorbrengt, Zorgwol wandel biedt de nodige bescherming en comfort. Door het gebruik van Zorgwol wandel kun je blaren voorkomen en bestaande blaren effectief behandelen, zodat je met gemak en plezier kunt blijven lopen.

Dus, wat te doen bij blaren? Gebruik Zorgwol wandel om wrijving te verminderen, je voeten te beschermen en snel te herstellen. Voeg Zorgwol wandel toe aan je EHBO-kast en geniet van gezonde, pijnvrije voeten, waar je ook bent.


Met deze uitgebreide gids hopen we je voldoende informatie te hebben gegeven over Zorgwol wandel en hoe je blaren kunt voorkomen en behandelen. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X