Kroegentocht door Amsterdam

Kroegentocht door Amsterdam

Kroegentocht? Nouja, het wordt meer een horecatocht. In deze blog neem ik jullie mee langs een aantal van de, volgens mij, leukste etablissementen van Amsterdam. Trek wel je wandelschoenen (met Zorgwol natuurlijk) aan, want de route is zo’n 12,5 kilometer! We beginnen op Amsterdam Centraal, want dat ligt… centraal.

Waterfront Amsterdam

Op korte afstand van het station vind je aan het water een bijna letterlijk verborgen pareltje: Waterfront. De naam zegt het al: je zit hier heerlijk aan het water met schitterend uitzicht over het IJ. Het voormalige Delirium Café is zijn roots niet vergeten, nog altijd hebben ze ruim 250 bieren op fles en 20 op de tap. Zowel op het grote terras als binnen in het sfeervolle café is het hier prima vertoeven!

Brouwerij ‘t IJ – Proeflokaal de Molen

We lopen een stukje door, achter het Scheepvaartmuseum langs en komen terecht bij Proeflokaal de Molen van Brouwerij ‘t IJ. Inderdaad, hier kun je terecht voor je IJwit, Natte, Zatte, Columbus en alle andere zalige biertjes van deze Amsterdamse brouwer. Het heeft een prachtig terras en binnen een heerlijke brouwerij vibe.

Café-Restaurant de Plantage

We gaan weer verder, en lopen zonder kaartje uiteraard niet dwars door ARTIS, maar komen wel uit bij Café-Restaurant De Plantage, gelegen naast de hoofdingang van de dierentuin. Binnen is het modern en licht, en op het terras zit je pal naast de grote volière. Ze hebben een waanzinnig menu met heerlijke, natuurlijke gerechten en een fantastische wijnkaart. Er is een kans dat als je hier gaat zitten je de kroegentocht niet voortzet.

Parkzuid

Na een stevige etappe door de Kerkstraat en over de Magere Brug komen we aan in het Vondelpark. Hier strijken we neer bij Parkzuid. Je kunt hier met uitzicht op het park prima genieten van een cocktail, Gin & Tonic of, mijn aanrader, de sangria. Als je even lekker mensen wilt kijken en uit wilt rusten zit je hier uitstekend!

Gollem’s Proeflokaal

Het is maar een klein stukje lopen naar onze volgende stop: Gollem’s Proeflokaal. Dit Belgisch bier- en eetcafé is echt een genot voor speciaalbier liefhebbers. De keuzes zijn ogenschijnlijk eindeloos. Binnen is het gezellig met de sfeer van een klassieke bruine kroeg, op het terras buiten zit je aan de bruisende Overtoom. Wat gaat het worden? Dubbel, Tripel, Quad?

Foodhallen

Even een hapje eten hoor. En waar kan dat beter dan bij de Foodhallen? De oude tramremise is een prachtige locatie, en met liefst 19 stands met eten uit alle windstreken is er ook nog eens voor ieder wat wils. Maar, het blijft toch een kroegentocht, wat hier écht heel tof is is de centrale bar. Mijn advies? Neem bij het eten een lekker glaasje bubbels.

De Zotte

Klein, knus en gezellig. Onze volgende halte is De Zotte, vlak achter het Leidseplein. Hier vind je meer dan 100 speciaalbieren, perfect voor het laatste stukje van onze kroegentocht. Mocht je het tot deze stop gehaald hebben dan raden we je echter aan niet té heftig te gaan, want we hebben nog een hele mooie afsluiter in petto…

Proeflokaal A. van Wees

We sluiten de route af bij Proeflokaal A. van Wees. Misschien wel een gevalletje ‘save the best for last’. Mocht je (nog) niet van genever houden, dan verandert dat hier zeker. Probeer maar eens een zeer oude en laat jezelf verrassen! Bovendien hebben ze hier heerlijke likeuren, met prachtige namen als Hansje in de Kelder en Eau de ma Tante. Mijn advies? Ga voor een Hemel op Aarde (doet zijn naam eer aan) of de niet te versmaden chocoladelikeur van pure chocolade. Die heb je nu wel verdiend.

De kroegentocht op Google Maps

We hebben deze route natuurlijk zorgvuldig voor je uitgestippeld op Google Maps, zodat je precies weet hoe je overal komt:

Wil je weten hoe je moet lopen? De hele routebeschrijving vind je hier.

Onmisbaar op deze kroegentocht: Zorgwol

Je wilt aan deze mooie dag natuurlijk geen blaren overhouden, dat zou toch een nare nasmaak geven. Daarom adviseren we je om in je wandelschoenen Zorgwol te gebruiken, vooral onder de hiel en bij de tenen. Zorgwol werkt drukverlagend, absorberend en ventilerend, zodat je deze tocht zonder moeite voltooit. Hoe je het precies gebruikt kun je hier lezen. Zorgwol wandel is uiteraard verkrijgbaar in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X