Stevige stadswandeling door Barcelona

Stadswandeling Barcelona

Het is, naar mijn smaak, een van de mooiste steden van Europa: Barcelona. Het is bovendien een fantastische stad om lekker doorheen te lopen. Daarom in deze blog een stevige stadswandeling van 19 kilometer langs de bijzondere plekjes van deze prachtige Spaanse metropool. We beginnen deze keer in de haven: Port Vell.

Montjuïc en het Olympisch Stadion

Barcelona - Monjuic

We gaan dit rondje met de klok mee en dus linksaf de Passeig de Montjuïc op, die ons gaat leiden naar jawel: de Montjuïc. Verwacht wel gelijk een aardig klimmetje. Mocht je de hele route niet in één keer willen lopen, dan is dit ook gelijk een plek waar je je prima een dagje kunt vermaken. Op deze berg vind je namelijk diverse bezienswaardigheden, zoals het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) en natuurlijk het Castell de Montjuïc.

Barcelona ’92

De Montjuïc is ook de plek waar de Olympische Spelen van 1992 werden gehouden. Het Olympisch stadion is zeker de moeite waard om even te bezoeken. Je weet wel, dat stadion waar Ellen van Langen destijds die legendarische 800 meter neerzette. Toch een stukje Nederlandse sportgeschiedenis.

Camp Nou

Barcelona Camp Nou

We lopen door naar een plek waar ook veel sportgeschiedenis is en wordt geschreven: Camp Nou. Zelfs al ben je geen voetballiefhebber is het een absolute aanrader om het stadion van FC Barcelona met een bezoekje te vereren. Alleen al de stadiontour geeft een overweldigende indruk van dit imposante bouwwerk.

Mocht je een wedstrijd mee kunnen pikken doe dat dan ook absoluut. Ik heb er in 2013 de achtste finales van de Champions League tegen AC Milan mogen zien (4-0) en het heeft niet alleen een waanzinnige sfeer (Spaanse fans zijn erg gepassioneerd) maar met 100.000 fans is het ook echt gigantisch. Zoiets maak je in Nederland niet mee.

Park Güell

Barcelona Park Güell

We gaan weer door, en in het noordoosten van Barcelona vinden we vervolgens Park Güell. In dit stadspark kom je in aanraking met de wereldberoemde architectuur van Antoni Gaudí. Neem plaats op de bankjes van mozaïek, rust even uit en geef je ogen de kost. Het is een magische plek met een prachtig uitzicht over de hele stad.

Mocht je meer van Gaudí willen zien en weten, dan vind je nabij het park de Gaudí Experiència. Hier kun je je helemaal onderdompelen in de bijzondere kunstwerken van deze Catalaanse architect. Ook leuk voor kinderen!

La Sagrada Familia

Barcelona Sagrada Familia

We duiken terug de stad in, en op een rondje door Barcelona mag de Sagrada Familia natuurlijk niet ontbreken. De bouw van deze basiliek, die overigens ook door Gaudí ontworpen werd, begon al in 1882 en is nog steeds niet klaar. Desalniettemin is hij bijzonder indrukwekkend om te aanschouwen.

Hoe mooi de Sagrada Familia ook van buiten is, binnen is het helemaal prachtig. Oké, je staat even in de rij en een kaartje van € 26 is niet mals, maar neem van me aan dat het het waard is. De welvingen van de ribben, het waanzinnige glas-in-lood, de beelden, alle details… het is werkelijk subliem.

La Rambla

Barcelona La Rambla

Na de Sagrada Familia is het tijd voor het laatste stukje van onze wandelroute. Via de Plaça de Catalunya komen we terug op La Rambla, de beroemde boulevard. Het zit hier vol met leuke terrasjes, en als je linksaf de Barri Gòtic (Gothische Wijk) in duikt vind je ongetwijfeld een verborgen pareltje van een restaurant. Een perfecte afsluiter toch?

Barcelona La Boqueria

La Boqueria

Oké, nog één (half) horecatipje dan: vlak achter de Rambla, als je vanaf de Plaça de Catalunya loopt halverwege aan de rechterhand, ligt de Mercat de la Boqueria. Het is een soort indoor markt met allerlei kraampjes, waar je ook heerlijke hapjes kunt smullen. Zeker een bezoekje waard!

De hele route door Barcelona

Natuurlijk hebben we ook deze keer de hele route voor je geplot:

De volledige wandelroute inclusief GPS data is hier te vinden.

Barcelona in met Zorgwol

19 kilometer is stevig en zeker op deze route door Barcelona kom je nogal wat hoogteverschil tegen. Zorg voor goede schoenen (duh) en vergeet je Zorgwol niet mee te nemen. Zorgwol werkt drukverlagend, ventilerend en absorberend waardoor je onder andere blaren en eczeem voorkomt. Fijne wandeling!

Liever een korter rondje in Nederland?

Barcelona is natuurlijk niet naast de deur. Wil je een korter rondje dichter bij huis wandelen? Kijk dan eens tussen onze andere wandelroutes, zoals de strand- en duinwandeling rond circuit Zandvoort en het klein rondje Waarland!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X