Strand- en duinwandeling: Rondje Circuit Zandvoort

Strand en Duinwandeling Zandvoort

In deze blog neem ik jullie mee naar een van mijn favoriete plekken: Zandvoort. Niet alleen omdat ik regelmatig op het circuit te vinden ben, maar ook omdat je er heerlijk kunt wandelen en er een keur is aan leuke horecagelegenheden om uit te kiezen. Ja, ik hou van lekker eten en drinken, lees ook mijn blog over mijn kroegentocht door Amsterdam.

Waarom Zandvoort?

Het begon allemaal jaren geleden. Mijn passie voor Formule 1 stamt al uit de tijd van Ayrton Senna – van Max Verstappen en zelfs van Jos had nog niemand gehoord – en ik was dus regelmatig op het circuit te vinden. Niet voor de Formule 1 dan, dat hadden ze toen nog niet (of nouja, niet meer) maar voor alle andere nationale en internationale autosport zoals de Paasraces en de Masters. Daar werden dan wel weer Formule 1 demonstraties gegeven… goed ik dwaal af. Ik kwam dus veel in Zandvoort, en kwam er zodoende achter dat dit kustplaatsje veel meer te bieden had dan alleen het circuit, namelijk ook een erg mooie omgeving om lekker in te wandelen. Sindsdien is het mijn go to plekje om lekker uit te waaien en te ontspannen, en in deze blog wil ik graag mijn favoriete rondje met jullie delen: ruim 9 kilometer over het strand en door de duinen.

Van Zandvoort Station naar Bernie’s Beach Club

Het fijne van Zandvoort is dat het heel gemakkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar is. Met de trein ben je vanaf Amsterdam Centraal in ongeveer een uur in het hart van dit pittoreske plaatsje. We beginnen dan ook daar op het station. Je hoeft eigenlijk alleen rechtdoor te lopen en je neus te volgen, want vanaf het station ruik je de zee al. Daar eenmaal aangekomen gaan we rechtsaf, en dat kan op twee manieren: over de boulevard of over het strand. Mijn advies: trek lekker je schoenen uit en ga het strand op. Waad door het water als het warm is en geniet van het uitzicht over de Noordzee.

Bernie’s Beach Club

Ja, ik ga toch even een horecatipje geven: na ongeveer 2,5 kilometer vind je op het strand Bernie’s Beach Club. Dit is echt een heerlijke plek voor een hapje en een drankje. Het is een prachtig strandpaviljoen mét zwembad, waarin trouwens de legendarische tekst “Don’t Drink And Dive” staat, dus neem vooral ook je zwemspullen mee. Mocht je hier willen vertoeven dan raad ik je wel aan even te reserveren, want het is begrijpelijk mateloos populair.

Van Bernie’s naar Bloemendaal

Het is niet zo ver van Bernie’s Beach Club naar Bloemendaal. Ondanks dat het maar een kleine kilometer is is dit toch de plek om nog even een versnapering te halen wanneer je daar behoefte aan hebt. Hierna duiken we namelijk de duinen in! We gaan rechtsaf, steken de Zeeweg over en beginnen aan de volgende etappe: het Duinpieperpad.

Het Duinpieperpad

Alleen al vanwege de naam is het natuurlijk ontzettend leuk om dit pad te bewandelen. Het Duinpieperpad is ongeveer 3 kilometer lang en loopt logischerwijs door de duinen, achter het circuit langs. Je hoeft het alleen maar te volgen, het is er heerlijk rustig. Mocht je even willen stoppen, kies dan gewoon een duinpannetje uit om lekker uit te rusten. Dit is trouwens ook de ideale plek voor een picknick, maar wel netjes opruimen he?!

Terug in Zandvoort

Het Duinpieperpad brengt ons terug in Zandvoort. Het laatste stukje loopt door het dorp, terug naar het station. De route komt hiermee ten einde. Je kunt nu natuurlijk op de trein naar huis springen, maar ik raad je aan nog even een stukje door te lopen naar het centrum. Een aantal tips om na te genieten van je wandeling:

De Pole Position shop

Pole Position Shop Zandvoort

In de Kerkstraat vind je de Pole Position shop, daadwerkelijk een snoepwinkel voor de raceliefhebber. Van petjes tot schaalmodellen, ze hebben het hier allemaal. Je komt ogen tekort. Waarschuwing: de kans is zeer aanzienlijk dat je iets mee neemt.

Circus Zandvoort

Circus Zandvoort

Tegenover de Pole Position shop ligt Circus Zandvoort. In deze bioscoop, casino en speelhal vind je plezier voor iedereen. Zeker als je met kinderen bent is dit een ideale afsluiter van een geslaagde dag. Je kunt er racen, airhockeyen, dansen… en wie weet ga je nog met een leuke prijs naar huis ook!

Café Fier

Café Fier Zandvoort

Oké, nog één horecatipje dan: in de Haltestraat vind je Café Fier, een gezellig café waar je uitstekend terecht kunt voor een afsluitende borrel. Plof nog even met een biertje of een wijntje op het terras voor je de trein in duikt!

De hele route

We hebben de hele route natuurlijk even voor je uitgestippeld:

Op deze pagina kun je de route downloaden, inclusief GPS data!

Vergeet je Zorgwol niet!

Een wandeling van ruim 9 kilometer doet wat met je voeten. Vergeet daarom niet om Zorgwol te gebruiken. Zorgwol werkt drukverlagend, absorberend en ventilerend waardoor je onder andere vermoeide voeten, blaren en eczeem voorkomt. Hoe je het gebruikt lees je hier. Het zou toch zonde zijn als je na zo’n leuke dag met pijnlijke voeten zit nietwaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X